Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

sâmbătă, 28 februarie 2015

Pastele cailor

Comunitatea bulgara din Targoviste sarbatoreste Pastele Cailor, numit de ei si „Tudorita”, un obicei care, simbolizeaza inceputul muncilor agricole de primavara. „Konski Veligden” sau Pastele Cailor are loc in fiecare an, in prima sambata din Postul Pastelui, de Sfantul Toader. 'Este sarbatoarea primaverii, menita sa pregateasca muncile agricole ale gospodarilor. Acesta sarbatoare intareste legatura dintre gradinar si ajutorul de nadejde, calul. In semn de apreciere gradinarul bulgar considera calul ca facand parte din viata si activitatea lui. Pentru aceasta gradinarul sfinteste la biserica animalul, sa fie sanatos si ascultator tot anul.
Am fost si eu pentru prima data. Impresia de inceput a fost pozitiva. Oamenii erau adunati la biserica din cartier. Dupa slujba preotiii ai iesit afara si au sfintit caii. Toata aceasta actiune a inceput din pacate cu un incident. Un cal s-a speriat ,s-a lovit de caruta din fata, si a cazut.
A durat ceva vreme pana au reusit sa-l ridice. Din pacate s-a lovit destul de serios , pentru ca l-am vazut schiopatand.
Inainte de incident :

Dupa incident:





 Voi reveni cu lucruri mai placute, in viitoarele postari.

7 comentarii:

  1. Poor horse! I hope it wasn't a serious injury.

    RăspundețiȘtergere
  2. Awww, poor horse! I hope it will be Ok.. Interesting celebration! Thank you for linking up and sharing your post with my critter party.. Happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  3. That poor horse! Also hope it will bei ok!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aww. Hopefully he will get better, and live happily ever after!
    ~

    RăspundețiȘtergere
  5. Saracutul de el, eu stiam ca Pastele cailor e de Paste..Dar fiecare cu obiceiurile lor.O primavara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Poor Horse. Hope he recovers. Have a great weekend.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)