Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

luni, 13 octombrie 2014

Meloman pentru o zi

Sa ne amintim de Laura Stoica. Pe 10 octombrie ar fi implinit 47 de ani.
S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a castigat premiul I la sectiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reușind foarte repede să intre în preferințele publicului.
În anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică și de frumusețea ei, a reușit să creeze o imagine și un stil original, fiind prima rockeriță modernă a României.
A avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, în anii 1992, 1997, 2003 și 2005. În 1992 și 1997 participă în concursul festivalului și câștigă premiul I pentru debut discografic și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992 și premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul „Nici o stea” în 1997.
Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.
A decedat în urma unui accident de circulație alături cel ce urma să-i devină soț, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.






meloman pentru o zi

Un comentariu:

  1. Unica Laura Stoica, nu am vazut-o niciodata jucand o piesa de teatru sunt curioasa daca sunt filmulete in acest sens.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)