Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

luni, 3 februarie 2014

Case vechi pe strada mea

Casa Muraret se afla pe strada Poet Alexandrescu, nr 7. Este datata in sec. XVIII -XIX.  Actual, in cladire functioneaza Policlinica nr. 1




7 comentarii:

  1. nu o să mai iau poze de aici, crede lumea că ai pile! :)
    dar pe ultima o iau!
    poate şi pe cea de mâine... şi de poimâine! ... răspoimâine... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pile? Eu nu cred ! Nu prea am avut timp sa-mi fac pile. Oricum te sfatuiesc sa mai astepti cu selectia . Intotdeauna exista ceva mai bun in cele ce urmeaza! Stai sa vezi! :))

      Ștergere
    2. "... fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!" :)
      nu-mi fac probleme, am scăpat şi o să mai scap imagini de top, aici şi pe alte bloguri! :)

      Ștergere
  2. Foarte frumoasă construcţie. Şi sunt sigur că au fost mlt mai multe în oraş, dar "construirea socialismului" a pus la pământ mult din vechea arhitectură a vechii cetăţi de scaun româneşti. Aşa s-a întâmplat în majoritatea oraşelor ţării.
    O idee tare bună această prezentare a clădirilor reprezentative din oraşul nostru.
    O săptămână frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a venit ideea cand mergeam spre "Doi brazi" si am vazut toate aceste case. Unele din ele sunt renovate, altele nu. Din pacate nu am prea multe detalii despre oamenii care locuiesc in ele Mi-ar fi placut sa am fotografii si cu locatarii. O singura data am vazut pe cineva intrand intr-una din case, dar nu aveam aparatul la indemana sa fac o fotografii. Oricum vor mai urma ca mai sunt cateva case pe care vreauu sa le prezint!

      Ștergere
  3. Buna seara. Casa Muraret a fost construita in sec. XVIII, apoi, ramanand doar fundatia foarte masiva din caramida, a fost reconstruita in forma actuala de arhitectul Vignossa pe la sfarsitul sec. XVIII. Ajungand in proprietatea lui Nitu Stematiu, acesta o vinde unei familii de negustori din Ardeal, din zona Branului, pe nume Cojescu. Singurul copil al acestora, Elizabeta, Lizica sau Zica, s-a casatorit cu un ofiter al Corpului de Cavalerie, Muraret. Dupa Revolutie, unicul copil al acestora, fiind profesor universitar in Bucuresti, o vinde Dr. Mina care o transforma in policlinica.

    Va recomand sa cautati pe google dupa Enciclopedia orasului Targoviste, o veti gasi in format PDF, cu muuulte informatii interesante. Din pacate, la casa Muraret sunt informatii incomplete si inexacte.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)