Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

vineri, 6 martie 2015

O”baba” furioasa!

Potrivit traditiei, primele noua zile din martie sunt cunoscute sub numele de ”Babele”. Fiecare dintre noi trebuie sa ne alegem o ”baba” si, in functie de cat de frumoasa este ziua , asa ne va merge tot anul.
 Legenda spune ca „babele” au radacini in Baba Dochia. Aceasta avea un fiu care s-a casatorit impotriva vointei ei. Aceasta i-a dat norei un ghem de lana neagra si i-a cerut sa-l albeasca. Fata a plecat la rau si l-a spalat pana cand i-au sangerat degetele, dar lana a ramas tot neagra. Disperata, fata a inceput sa planga. Auzind-o Isus Hristos , i-a daruit o floare rosie si i-a spus sa spele lana cu ea. Fata a pus floarea in apa si lana s-a albit.
Cand baba Dochia a primit ghemul alb s-a suparat si a plecat cu oile la munte, fiind convinsa ca a venit primavara, pentru ca isi vazuse nora cu floarea in mana. Pentru ca incepuse sa fie cald, Baba Dochia a inceput sa-si scoata rand pe rand cele 12 cojoace. Dintr-o data vremea s-a schimbat, a dat gerul, a inceput sa ninga si baba a inghetat impreuna cu oile!   ( sursa)
Nu stiu a cui o fi ”baba ” de azi , dar pare foarte furioasa! :) Cam asa ningea in urma cu 30 min. in Targ.





3 comentarii:

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)