Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Santul Cetatii

Ieri am mers in vizita la doctor. Nu asta e interesant, ci drumul pe care l-am parcurs pentru a ajunge acolo. Cabinetul se afla intr-un cartier aflat in celalalt capat al orasului . Si cum masina nu mai am iar transportul in comun lipseste din punctul meu de vedere (in 30 de ani de cand locuiesc aici nu am folosit vreodata un mijloc de transport ), mi-am luat picioarele la spinare si am plecat pe la ora 10 dimineata . Singurul drum pe care il stiu ca sa ajung acolo , este pe Santul Cetatii , care traverseaza orasul de la nord la sud . Monument istoric unic în sud-estul Europei, datând din vremea domniei lui Matei Basarab (secolul al XVII-lea) , aflat pe Lista Patrimoniului Cultural Naţional si invadat de gunoi şi bălării in momentul de fata!!!! Vorbesc de zona prin care am trecut eu.
Nu vreau insa sa fac istoricul Santului Cetatii pentru ca nu sunt de specialitate . Subiectul de interes....santinelele aflate la post din 50 in 50 de metri. Inofensivi si draguti . :) Nu-i voi arata pe toti pentru ca ar insemna sa va plictisesc cu atatea poze. Am selectat ce mi s-a parut mai interesant.
Ia priviti! 
 Pe aici am intrat pe traseul cu santinele


 Primele santinele la post!
  Un exemplar foooaaarte plictisit!


Mai depasesc cateva santinele care nu mi-au inspirat mai nimic , nici macar teama. vreo 3,4 si am ajuns la punctul urmator de paza! . Si ce paza faceau !  :)))




Unul putin mai activ 
  Ma opresc aici azi! Va urma !

5 comentarii:

  1. Sunt dragute si aparent inofensive, asa cum ai zis si tu. Se trag la cald:)). Ce chestie ciudata, pe partea ailalta de drum numai case una si una, iar pe partea astlalta un tablou mai trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zona e foarte "colorata" . Sunt tot felul de case mai aratoase si mai putin aratoase . Pe partea dreapta se afla un liceu si mai departe case mai vechi si blocuri , pe cealalta parte sunt si unele case mai rasarite. S-a intamplat ca santinelele sa faca de paza in zona acestor case!Probabil au mai multe de pazit aici!:))

      Ștergere
  2. The dogs do look like guards along the way. Strange. I wonder if they have owners or they have decided to take on the role themselves. It does look like a rather old area...and no people around.

    RăspundețiȘtergere
  3. The dogs are cute. I wonder if they have owners. They look well fed.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)