Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

luni, 21 octombrie 2013

Buna dimineata soare!


Asa am crezut dimineata cand am vazut soarele intrand pe fereastra ; ca o sa fie o dimineata buna si frumoasa . Asa am crezut si cand am ajuns in parc si am simtit linistea de luni dimineata , cand parcul e pustiu si se  pare ca doar eu si Maya avem timp liber berechet. Ceilalti avand pesemne servici , sunt plecati la munca. Obisnuiesc sa ma plimb in jurul lacului , sa admir cerul oglindit in lac ( astazi luciul apei era perfect ) si sa ma bucur de liniste . In drumul spre parc am trecut pe la mercerie si am cumparat cativa metri de panglicuta alba. Aveam de gand sa incerc un model nou de bentita pentru bebelusi. Stand pe o banca pe malul lacului m-am gandit: ce-ar fi sa incerc acum sa vad ce iese!? Nu am lucrat niciodata in parc dar astazi atmosfera si linistea m-au indemnat sa fac asta. Am scos panglica din punguta si tocmai ma pregateam sa incep modelul cand aud niste voci de barbati . " Da-i ba una in cap. Ce stai si te uiti la ea ? " Mi-am ridicat ochii si am vazut ca pe malul celalalt al lacului aparusera niste lucratori din parc . Nu mi-am dat seama ce se intampla decat in momentul in care am vazut un criminal , cu o pasare in mana , apropiindu-se de lac si incercand sa inece acel suflet care nu suparase pe nimeni cu nimic,tinandu-i capul sub apa cu mana  .
  Mi-am amintit ca am aparatul la mine si am vrut sa fac cateva fotografii cu intentia sa marg sa fac o reclamatie la administratia parcului. In acel moment cred ca unul dintre ei m-a observat, pentru ca l-am auzit zicand  " Las-o ba , ca te filmeaza aia".
 Unul , mai cu mila poate, s-a apropit si a scos pasarea din lac .  A aruncat-o undeva langa moara de vant de pe malul lacului .
Momentul care a urmat dupa ce au scos pasarea din lac .

Intre timp eu ma indreptam spre ei . Eram pe partea cealalta a lacului . Pana am ajuns plecasera majoritatea . Am gasit pasarea  mai mult moarta . Am luat-o si am dus-o intr-un loc mai ferit . Nu cred ca va supravietui . Avea aripa rupta. Cu ultimele puteri,  in momentul in care am luat-o in mana a incercat sa se elibereze , ciupindu-ma de mana. Avea un cioc si o muscatura puternica.   Face parte din familia corvus dar nu stiu exact care este . Seamana cu ciora dar talia  si ciocul sunt  mai mari .

In romania treiesc 8 specii de ciori :
Gaita (Garrulus glandarius glandarius), Alunarul (Nucifraga caryocatactes), Cotofana (Pica pica), Cioara de semanatura (Corvus frugilegus), Cioara neagra (Corvus corone corone), Cioara griva (Corvus corone cornix), Stancuta (Corvus monedula) si Corbul (Corvus corax). Seamana cu ciora dar talia  si ciocul sunt  mai mari .

 De prisos sa va spun ca am fost la administratia parcului si am facut reclamatie . Cand merg in parc vreau sa ma relaxez nu sa asist la astfel de scene de cruzime . Recunosc ca azi am plans pentru un pui de pasare  ( ruda cu cioara) chinuit de niste criminali fara suflet . Nu stiu ce satisfactie au simtit ,dar ,din punctul meu de vedere cine face asta cu o pasare poate oricand sa faca rau unui om!
 Stiati ca ciorile sunt cele mai inteligente fiinte dupa om , alaturi de delfini, si  cimpanzei?



Am facut cateva fotografii cu puiutul . Sper totusi sa traiasca . Asa am gasit-o cand am ajuns la ea .






















Buna dimineata soare! Sper intr-o zi mai buna maine !


Un lampion care sa ne lumineze calea si sa devenim mai buni! Mergeti la Iulisa pentru un articol superb . Am pus aceasta fotografie dupa ce am citit articolul ei .









Dumnezeu s-a zidit in noi
 Si trupul nostru
    Ii este casa
Ne-a daruit cu suflet
Cu ochi cu zambet
       Cu simtire
    Ne-a daruit
 Chiar nemurire
Daca suntem capabili
             De iubire.
Versurile ii apartin sotului meu . Sunt scrise pe coperta volumului " Amintire la timpul viitor"( 2000)


3 comentarii:

  1. Te salut cu drag , Ileana!
    Iti marturisesc ca nici eu nu as suporta astfel de scene de cruzime,aici in galati grdina pubica e supravegheata de gardieni si nu am avut astfel de intamplari pana acum ,trec in fiecare zi prin aceasta grdina la intoarcerea de la servici catre casa!!
    intelepte versuri !
    Iti doresc o saptamana frumoasa si fara intamplari neplacute

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si azi am trecut prin parc! vezi aici !

      Ștergere
    2. Sunt de 30 de ani in Targoviste dar e prima data cand asist la o astfel de scena. Inca mi se face rau cand ma gandesc. Mi-au stricat ziua.
      O seara frumoasa!

      Ștergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)