Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

marți, 7 ianuarie 2014

Meloman pentru o zi - Maria Callas

Maria Callas
Maria Callas (n. 2 decembrie 1923, New York, SUA–d. 16 septembrie 1977, Paris, Franta) este numele de artistă al Ceciliei Sophia Anna Maria Kalogeropoulos, renumită soprană, considerată de unii drept cea mai mare cântăreată de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea, denumită "La Divina" sau "Regina della lirica".
Maria Callas, provenind dintr-o familie de greci imigrati în Statele Unite ale Americii, Gheorghiou Kalogheropoulos si Evangelia Dimitriades, se naste în New York la 2 decembrie 1923. În 1929, tatăl îsi schimbă numele în Georges Callas si deschide o farmacie în cartierul Manhattan din New York. În copilărie, la vârsta de cinci ani, Maria Callas este lovită de un automobil si rămâne în stare de comă timp de 22 de zile. Accidentul nu se soldează cu urmări, Maria Callas se dezvoltă normal si, având înclinasii pentru muzică, începe să ia lectii de pian. În 1937, părintii se despart si mama se întoarce împreună cu fiica sa în Grecia. În anul următor, Maria este admisă în Conservatorul din Atena si studiază mai departe pianul cu Maria Trivella. În acelașsi timp ia si lectii de canto iar în 1939 interpretează în cadrul unui spectacol pentru studenti rolul lui Santuzza din "Cavalleria Rusticana" de Pietro Mascagni, obtinând Primul Premiu al Conservatorului.SursaPentru rubrica,  Meloman pentru o zi initiata de SoriN

4 comentarii:

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)