Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

joi, 16 aprilie 2015

O garla si doua punti

La inceputul acestei saptamani, am facut o vizita la Filipesti, localitatea de bastina a sotului meu.
Pe drum ne-am oprit sa alimentam masina ocazie de care am profitat sa fac o fotografie cu locul respectiv. Langa statia de benzina era un gard interesant, tocmai potrivit pentru rubrica de azi.
Nu am mai fost de cativa ani la Filipesti. Erau vremuri cand mergeam destul de des. Cu trecerea timpului insa, am simtit ca nu mai regasesc aceleasi locuri primitoare ca altadata.  Mai jos este strada pe care a copilarit sotul meu. :)
Imi era dor sa merg "la garla", locul unde  m-a dus sotul meu, in prima mea vizita la Filipesti, in urma cu vreo 39 de ani. Ca sa ajung la locul respectiv, trebuia sa treversez o mica garla, care, de cele mai multe ori, are foarte putina apa. Trecerea se facea peste un fel de punte. Se pare ca au fost ceva divergente in ceea ce priveste folosirea acelei punti, asa ca intre timp a mai aparut una!!! Fiecare cu puntea lui, asa ca a tara! :) La capatul fiecarei punti se afla un fel de poarta. Ceea ce am remarcat este ca fiecare poarta era incuiata cu lacat. Doar cei care traiesc in Romania pot intelege cat de dezvoltat simtul proprietatii la taranul roman. Cat despre impresia pe care am avut-o eu ....mai bine ma abtin.


Una din protagonistele existentei celor doua punti, in drum spre gradina.
Postarea participa la rubrica Good Fences, gazduita de Theresa.

7 comentarii:

  1. cute little lady with her fence. but, yes, locking both sides of the gate to cross the creek is interesting. perhaps they've had trouble with trespassers.

    RăspundețiȘtergere
  2. This is MY side of the creek, and that is YOUR side!

    Of course two fences are needed.

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lovely selection of fences in this post. Love the lady.

    RăspundețiȘtergere
  4. deci puntea are poarta si proprietarita?! :))) Incredibil! Tjy... vremuri noi si ifose noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh wow, sorry there is so much trouble over this little bridge. The fences and the bridge are great! Have a happy day!

    RăspundețiȘtergere
  6. That first shot sure has a colorful fence in it.
    Hard to understand why you would lock a gate going over a bridge.
    The shot with the older woman was quite interesting.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)