Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

vineri, 20 martie 2015

Cum mi-am petrecut eclipsa si prima zi de primavara astronomica !!!!

De cand am aflat ca va fi eclipsa de soare, am asteptat cu nerabdare s-o urmaresc si eventual sa fac cateva fotografii. Cand am aflat ca  va fi instalat  un telescop in Piata Tricolorului, am sarit in sus de bucurie si am zis ca nu voi rata o asa ocazie! Dar cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, asa cum bine spune un proverb, aflati ca am ratat acest eveniment! De ce? La ora 12 fix , am fost convocata pentru o expertiza, la o societate cu care ma aflu in litigiu! Am asteptat aceasta convocare timp de doua luni si a venit exact cand imi doream cel mai putin!!!!!! Am facut cateva fotografii inainte de a pleca. Trebuia sa bifez si eu intr-un fel ca am fost pe acolo prin apropierea telescopului!:)  Cea mai interesata era o fetita, care a vrut sa fie prima care priveste prin telescop! :)
Nu ma intrebati daca a vazut ceva ca nu stiu!  Ma rog nu a vazut nimic, dar si-a satisfacut curiozitatea! Au urmat interviurile! :) Iar va zic sa nu ma intrebati ce se vorbea acolo, ca nu am auzit! Eram cam departe ! :)

Am plecat din Piata Tricolorului cand incepuse sa ninga foarte frumos  si soarele sta cuminte, ascuns sub stratul de nori! !


Ajunsesem deja pe Castanilor cand a aparut soarele printr-o spartura de nori. M-am grabit sa fac si eu o fotografie. Mare lucru nu am obtinut. :( Ca un "fotograf"priceput ce sunt, nu mi-am pregatit aparatul dinainte in niciun fel. De fapt nici nu stiu cum ar fi trebuit sa-l pregatesc. Am incercat asa cum m-am priceput. Nu ma judecati prea aspru!! E prima eclipsa pe care o pozez!
Prea mult timp n-am avut la dispozitie, ca soarele s-a ascuns iar sub nori!
Am mai facut o poza de pe podul de la cupola! Am incercat o alta setare. Nici asta nu e grozava, dar a fost tot ce am putut eu sa scot de la aparatul meu!
 
Cand am ajuns la Swarco - Vicas, soarele s-a aratat in toata splendoarea lui...eclipsata! :)) Era ora de maxim pentru Romania. Mai am cateva poze dar nu merita sa ma mai obosesc cu ele. :)
Ce a urmat la intrunirea respectiva( care printre altele fie spus, a inceput cu o ora intarzaiere, expertul fiind  prins cu alte treburi), poate o sa povestesc alta  data. Vreau sa spun doar atat. Am reintalnit astazi cea mai "acra" persoana de sex feminin care cred ca exista in Targ. Eu credeam ca atunci cand un om imbatraneste, devine mai  bun, mai intelept, mai cu bun simt. Persoana de care vorbesc, e mai acra decat am cunoscut-o timp de mai bine de 29 de ani. Ma rog Domnului sa nu ajung  niciodata asa! Ziua de azi va fi cu siguranta greu de uitat pentru mine din doua motive: am ratat sa privesc eclipsa prin telescop si am reintalnit o persoana pe care nu-mi doresc s-o mai vad vreodata.
AAA! Am uitat sa spun ca in fotografii apare domnul Valentin Grigore, presedintele SARM, cel care a organizat sesiunea de observatii din Piata Tricolorului!

Un comentariu:

  1. Tot aţi apucat să vedeţi ceva. Eu m-am aflat într-o zonă în care norii au fost încăpăţânaţi până ce s-a sfârşit eclipsa, apoi soarele a ieşit în toată splendoarea! Sâc! - părea să ne zică.
    Weekend frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)