Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

vineri, 12 decembrie 2014

Captura de azi

Azi am profitat de vremea frumoasa si am mers la ....vanatoare de pasari! :) Am capturat :
un gugustiuc
Gugustiucul este o pasare sedentara, ramanand la noi si iarna. 
Se hraneste cu seminte și fructe, dar si cu resturi menajere alimentare. Penajul este cenusiu, iar pe partea din spate a gatului are un guleras negru, distinctiv. Cuibareste numai în localitati sau in apropierea lor, la adapost de pasarile rapitoare de ou. Cuibul si-l face oriunde poate aseza cateva crengute si frunze uscate, chiar in jardinierelor balcoanelor ori pe suportul antenelor parabolice. Gugustiucul este monogam, traind în perechi ca si porumbeii. Cloceste doua saptamani, de cateva ori pe an, pe rand, ea noaptea, iar partenerul sau ziua.
Isi hranesc puii in primele zile cu „lapte de porumbel“, secretie produsa de gusa, iar mai tarziu cu seminte prin regurgitare. Puii sunt gata de zbor în alte doua saptamani.
si un ticlean
Denumit si scortar, ticleanul  are o lungime de 14 cm. Este o pasare adaptata cataratului pe scoarta arborilor.  Are un cioc relativ lung si o coada scurta. Coloritul spatelui si capului este cenusiu-albastrui, iar abdomenul caramiziu, in diverse nuante. Peste ochi prezinta o dunga neagra. Cuibareste in scorburi, prin paduri de foioase, gradini si parcuri cu arbori batrani.
Saturday's Critters

8 comentarii:

  1. Ce portrete frumoase. Şi ce greu sunt de "vânat" asemenea capturi.
    Vă doresc un weekend frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Ileana, I am glad you are having good weather.. The dove is sweet and I love the nuthatch.. Great shots. Thank you for linking up your critter post, have a happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cute nuthatch! We have a couple of nuthatches that regularly visit our bird feeders and they are sweet little guys!

    RăspundețiȘtergere
  4. I love the nuthatch. Ours are slate grey-blue and white. But they all love coming down the trees upside-down!
    ~

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)