Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

vineri, 28 noiembrie 2014

Stop violentei in familie

Ziua internationa pentru eliminarea violentei impotriva femeilor se sarbatoreste in fiecare an in data de 25 noiembrie, la inițtiativa Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite. In Romania, tematica combaterii violentei impotriva femeilor este reglementata prin Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, modificata prin Legea nr. 25/2012 .
"Violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate."
Azi in Targoviste a fost un miting, prin care se doreste atragerea atentiei asupra faptului ca oricare dintre noi trebuie sa ia atitudine, deoarece prin indiferenta, incurajam violenta domestica.
 Am luat si eu atitudine prin decizia de a publica imagini de la acest miting , de care sincera sa fiu ,  am aflat  azi dimineata cand grupul de participanti a trecut pe sub balconul meu. Cateva imagini surprinse din balcon!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)