Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

miercuri, 19 noiembrie 2014

Mi-am tinut promisiunea !

Una dintre cele mai mari greseli  este sa faci o promisiune si sa n-o respecti. Mai ales cand promisiunea este facuta unui copil. Daca ii promiti unui copil ca ii cumperi ceva si nu o faci , ii rupi sufletul, daca-i spui ca il duci undeva si n-o faci ...ii rupi sufletul. Am avut de cateva ori nesansa sa vad dezamagirea in ochii unui copil, care sta nemiscat in fata  gemului asteptandu-si mama sa vina, fiindca i-a promis ca sigur va veni mai devreme acasa. Si n-a venit! Uneori ma intreb de ce fac adultii promisiuni copiilor, daca nu sunt convinsi ca  pot realiza ceea ce au promis. In fine, nu vreau sa intru in amanunte. Ce vreau sa spun este ca era gata, gata, sa cad in acelasi pacat! La inceputul lunii noiembrie am intalnit in parc o fetita care plangea de mama focului ! Nu cunosc exact motivul supararii ei dar, din cate mi-am dat seama, tatal facea parte din "motiv". Am fost impresionata  de pozitia pe care o avea la un moment dat. Era ca si cum se imbratisa singura.

Nu m-am putut abtine si i-am facut cateva fotografii. Recunosc ca mi s-a rupt inima. V-am spus ca nu cunosc motivul supararii ei. Desi nu  sunt o persoana prea comunicativa m-am apropiat de ea si am intrebat-o cine a suparat-o asa de rau . Raspunsul a fost naucitor. " El!!! E cel mai rau tata din lume!"Si si-a indreptat degetul spre tatal ei! 
Am incercat sa-i spun ca parintii sunt cei mai buni oameni din lume. S-a uitat la mine  si, cu ochii in lacrimi, a zis" Nu stiu de ce nimeni nu ma crede? " Recunosc ca am ramas fara replica. Ce puteam sa-i spun unui copil pe care nu-l cunosteam. Am incercat s-o fac sa uite de suparare , cu ajutorul Mayei. Am reusit in prima faza dar, dupa un scurt timp a inceput sa planga din nou. De data asta motivul era " Mama mi-a promis ca-mi ia caine si nu mi-a luat niciodata! Niciodata nu-si tine promisiunea!" Si iar a inceput sa planga  de ti se rupea inima. Am incercat sa-i explic ca nu-i usor sa cresti un catel si ca trebuie sa mai creasca. Apoi, sunt convinsa ca mama ei isi va tine promisiunea. Nu stiu cat am convins-o .  Cert este ca, dupa toate astea, a fost de acord sa-i fac o fotografie! Impreuna cu verisoara ei care o insotea la plimbare.

I-am promis ca-i trimit fotografiile! Si ce sa vezi!! Am ratacit adresa de e-mail la care trebuia sa le trimit. Scrisesem adresa pe un bilet de autobuz !! Azi am gasit biletul. Era intr-o carte ! I-am trimis fotografiile si va declar ca sunt fericita, pentru  ca mi-am tinut promisiunea!!! Drept pentru care am scris si acest articol mai lung ca de obicei!
Concluzie. Dragi parinti care ajungeti pe aici, tineti-va promisiunile facute copiilor!  Copiii nu uita promisiunile facute, nu uita asa usor ca adultii ! Copiii  au insa marea calitate ca stiu si pot sa ierte. Dar nu uita!

3 comentarii:

  1. so glad you could keep your promise. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu care sunt destul de des cu nepoata,stiu ce inseamna promisiunea in fata unui copil.Frumos gestul tau,dar fetita a vazut?

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)