Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Maya si capusa

Cei care veniti in vizita aici , stiti ca Maya este pentru mine mai mult decat un caine. Este tovarasa mea de plimbari zilnice. Uneori insa se intampla sa am mari necazuri din cauza ei! Fiind atat de mica, i-am permis inca de la inceput  sa umble prin toata casa. Mare greseala am facut! Bineinteles ca de fiecare data cand ne intoarcem de la plimbare o spal, pentru ca stiu ca se va urca si in pat. Este deparazitata intern si extern,  este la zi cu toate vaccinarile! Asta insa nu ajuta intotdeauna. Saptamana trecuta, intr-una din zile, am gasit ( din fericire, caci se putea intampla sa nu observ) plimbandu-se prin dormitorul meu, cel mai oribil parazit, cea mai oribila creatura de pe pamant! Initial am crezut ca este un gandacel mic si am vrut sa-i fac o fotografie. Cand am vazut fotografia am crezut ca mi se face rau! Va las sa vedeti care a fost motivul! Era extrem de mica si a fost un noroc ca am vazut-o. Era ca un punct care se misca.
Ei bine, gandacelul s-a dovedit a fi o capusa. In ziua respectiva Maya a stat mai multa vreme culcata in iarba. Se pare ca a venit acasa cu un musafir nepoftit!


Slava Domnului ca totusi am observat-o altfel putea sa fie mai rau! 

"Tratamentul din batrani impotriva muscaturii capuselor valabil pt oameni si pt animale, indiferent de stadiul in care este capusa, ori ca este doar o pata neagra ori deja umflata de sange ca un bob de fasole:

1. Daca s-a prins o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si dupa doua-trei minute se sufoca si se desprinde deoarece untura nu permite nici un strop de aer si capusa scoate capul din piele (daca nu s-adesprins inca, pui untura din nou).

2. Daca ai tinctura de iod, imbibi foarte bine un tampon de vata in tinctura si tii pe capusa cateva minute (3-4) si ea se va desprinde ( eventual mai picuri cativa stropi de tinctura pe tampon in timp ce il tii pe capusa). Atentie, nu iod simplu ci numai tinctura! Daca este adanc prinsa in piele, repeti operatiunea. Atunci cand o rupi fortat si ramane capul in piele, se produce infectia. Faceti asta si nu veti ajunge la doctor."  Sursa indicatiilor.
Am ezitat initial sa inscriu postarea la rubrica Saturday's Critters, apoi m-am gandit ca poate e bine sa arat cam cum arata o capusa.

8 comentarii:

  1. yes, ticks can be dangerous and even deadly.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh Dear. Wouldn't like to get one of those. Have a great weekend.

    RăspundețiȘtergere
  3. The ticks are awful. I am glad you found it early.. Maya is a sweetie.. Thank you for linking up, have a happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este, sunt urate si purtatoare de microbi si boli, bine ca ati scapat de ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ticks are aweful. I'm glad you found it. We sometimes had them on our dogs too when I was little.

    RăspundețiȘtergere
  6. The cute pictures of sweet little Maya make up for the disgusting tick.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)