Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

luni, 29 septembrie 2014

Gargarita (Coccinella magnifica)

Legenda spune ca buburuzele au aparut in Evul Mediu, intr-o perioada in care insectele daunatoare invadasera plantatiile, iar oamenii incepusera sa moara de foame. Fermierii incep sa se roage la Fecioara Maria pentru a-i ajuta sa scape de acele insecte daunatoare. Au fost foarte suparati cand au observat ca in gradini au aparut alte insecte, mici, de culoare rosie si cu pete negre deoarece au crezut ca acestea vor face si mai mult rau culturilor. Insa acestea erau gargaritele care au inceput sa manance insectele care distrugeau plantatiile. De atunci, acestea sunt crescute, in special in Statele Unite, pentru ajutorul pe care il ofera gradinarilor. In Marea Britanie, aceasta micuta insecta colorata este cunoscuta sub numele de ladybird, care inseamna pasarea doamnei.

  I heart macro, Macro Monday 2,


12 comentarii:

  1. I love how sweet and full of character your little lady bug is, as he quietly sits on the leaf.

    RăspundețiȘtergere
  2. And here they are a ladybug and yes, they even sell them and ship them if you want to have them in your gardens. So cool you included the legend behind them! Lovely shot - reminds me of spring.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wonderful, sweet little lady! Thanks for sharing the love up-close with I Heart Macro:-)

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)