Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

marți, 8 iulie 2014

Meloman pentru o zi - David Garret

Pentru astazi am ales un violonist pe care Cris il asculta zilnic si pe care am ajuns sa-l ascult si eu.


David Garrett (n. 4 septembrie 1980[1], în Aachen cu numele David Bongartz) este un violonist german. Fiul unui jurist german Georg P. Bongartz, care era un pasionat violonist și o primabalerină nord americană, Dove Garrett. David este considerat un „Wunderkind” (copil minune) primește deja prima vioară la vârsta de patru ani. La vârsta de 14 ani are un contract cu firma de discuri muzicale „Deutsche Grammophon” adoptând pseudonimul „David Garrett” după numele de familie al mamei sale. Din anul 1999 urmează ca student cursurile lui Itzhak Perlman de la Școala de muzică Juilliard din New York. Garrett este considerat ca unul dintre cei mai buni violoniști contemporani, la concertele lui cântă pe o vioară Stradivarius din 1710, care valorează mai multe milioane de dolari. El este înregistrat în Guinness-book ca unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume, care a realizat un timp record de 66 secunde (13 note muzicale pe secundă ) în interpretarea la vioară a piesei „Zborul bondarului” de Rimski-Korsakov.
sursa 
Mai multa muzica gasiti la SoriN, gazda melomanilor de astazi.

6 comentarii:

  1. Superba interpretare! Imi place mult David Garrett! Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. David Garrett este un artist desavârsit, care a demonstrat ca are nu doar talent muzical, ci si actoricesc - filmul Der Teufelsgeiger - Violonistul diavolului, este un film ce prezinta multe scene inspirate din biografia marelui Niccolo Paganini. De altfel, orice spectacol al lui David Garrett este un show complex, care fascineaza atât prin muzica cât si prin grandiosul joc de scena.
    Frumoasa alegerea ta de astazi, Ileana draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut secvente din film si mi-am dat seama ca este un bun actor. Oricum imi place f.f mult cum canta. Mi-as dori sa-l vad intr-un spectacol live!

      Ștergere
  3. Doamne, ce m-am inveselit, gandurile parca au capatat culoare!

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)