Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

sâmbătă, 7 iunie 2014

Rata

De ceva timp am parasit Targovistea . Acesta este motivul pentru care va propun sa descoperiti impreuna cu mine zona in care ma aflu si pe care eu o descopar incetul cu incetul . Stiu ca am intrat in contradictie cu ideea initiala sugerata de titlul blogului, dar nu pentru mult timp. Deci hai sa

" Descopriti Saarburgul cu mine!"
In timp ce ma plimbam cu Maya pe malul raului , la un moment dat, dintr-un tufis a zburat o rata! Cum aveam aparatul pregatit, am reusit sa surprind momentul.
 Curioasa din fire, Maya s-a dus sa verifice ce este acolo. Priviti ce a gasit! 
 Un cuib cu 4 ousoare de culoare alb verzuie. Cuibul era bine ascuns, dar Maya l-a gasit . Imediat ce rata a zburat spre apa , a aparut ca prin minune si ratoiul, partenerul ei probabil, cel care era responsabil cu paza!:) 

S-au indepartat putin de mal si , ratusca a inceput sa se balaceasca in apa , timp in care ratoiul o privea de la distanta!:) 




S-a scuturat apoi de apa si si-a luat zborul.



A revenit dupa o vreme insotita de acelasi ratoi.
 Ratusca a urcat apoi pe mal iar noi am plecat lasand-o sa-si reia locul in cuib. Daca am noroc, catre sfarsitul lunii voi vedea puisorii , daca bineinteles voi mai fi tot pe aici. Rata cloceste in jur de 25 de zile , daca-mi aduc bine aminte de pe vremea cand mama crestea rate. 

Linking to :  Camera-Critters,
                   Saturday's Critters, 


7 comentarii:

  1. Wonderful series of shots of the Mallards. Have a marvelous weekend.

    RăspundețiȘtergere
  2. Awesome series on the Mallards, they are pretty ducks. It was nice that you saw their eggs and soon the ducklings will hatch.. Great photos. Thanks for linking up, have a happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  3. Great series of the the mallards and the nest.

    RăspundețiȘtergere
  4. A lovely series. Are you going back to photograph the babies?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos! Este o ocazie minunată atnci când putem surprinde "intimitatea" cuibului unei raţe sălbatice.
    O săptămână nouă frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)