Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

vineri, 6 iunie 2014

Azi va propun un zbor cu parapanta!

De ceva timp am parasit Targovistea . Acesta este motivul pentru care va propun sa descoperiti impreuna cu mine zona in care ma aflu si pe care eu o descopar incetul cu incetul . Stiu ca am intrat in contradictie cu ideea initiala sugerata de titlul blogului, dar nu pentru mult timp. Deci hai sa
                                             " Descoperiti Saarburgul cu mine!"
Ce ziceti de un zbor cu parapanta ? Nu va propun depasirea recordului realizat de  sportiva germană Ewa Wisnierska, ci un zbor scurt de recreare. ( conform DEX 98  recreare e corect, recreere e gresit! :)  )
În februarie 2007, timp ce se antrena în Noul Wales de Sud pentru campionatul mondial de zbor cu parapanta, sportiva germană Ewa Wisnierska, în vârstă de 35 de ani, a fost prinsă în mijlocul unei furtuni de un puternic curent ascendent care a ridicat-o, într-o spirală strânsă, cu viteza ascensională de 20 m/s, până la altitudinea de 9947 m, unde temperatura este de -40°C. Din cauza lipsei de oxigen, sportiva a leșinat în cursul ascensiunii. După circa o oră, acoperită cu gheață, și-a revenit din leșin la altitudinea de 6900 m, în timp ce cobora cu 30 m/s. A reușit să-și redreseze parapanta și a ajuns în viață la sol. ( sursa )
Fotografiile le-am facut pe undeva prin  Belgia in ziua in care am plecat din Targ!


 Skywatch Friday

9 comentarii:

  1. Wow, foarte tare povestea sportivei germane!!
    Se pare, totusi, ca ce ne propui tu astazi este un zbor cu parapanta, nu cu parasuta. Am intrebat eu la specialisti (:-)) si mi-au zis ca daca lansarea nu se face din avion nu e parasuta, e parapanta, cu atat mai mult daca are si motor.
    Numai bine iti doresc, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze da' tre' revin pentru ca nu vreau sa creez confuzie! :-)
    Diferenta esentiala intre cele doua (parasuta si parapanta) este, de fapt, ca prima poate fi folosita doar pentru coborare, in timp ce parapanta poate sa si urce. Asta nu contrazice ce am scris mai sus, ci, sper eu, lamureste mai bine lucrurile.
    Nu mi-am propus sa tin vreo teorie despre aparate de zbor acum la sfarsit de saptamana, da', daca tot m-am apucat sa fac precizari, macar sa fie clare! :-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea inteleg nimic din comentariul distinsului Anonim! Se pare ca nu a citit bine ce am scris eu. Eu am propus un zbor cu PARAPANTA nu cu PARASUTA. Nu am folosit cuvantul parasuta in postare absolut de loc . Stiu diferenta dintre parasuta si parapanta. M-am inselat oare si in fotografii e o parasuta???? Facea cam mult zgomot pentru o parasuta!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu esti anonimul Vulpita ? De ce trebuie sa faci precizari? Unde ai citit tu ca v-am propus un "zbor" cu PARASUTA? V-as fi propus cel mult un salt cu parasuta, in niciun caz un zbor. Nu as fi asociat cuvantul "zbor" cu cuvantul " parasuta". Oricum , multumesc pentru comentarii. Le astept oricand cu placere , dar sincer pe astea nu le-am inteles absolut de loc. Probabil ca " intelegerea " mea doarme le ora asta ! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. That's really Skywatch!
    Have a great Weekend :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daaa, eu eram distinsul anonim! :-)
    Cand am citit articolul mi s-a parut ca in titlu era vorba de parasuta, d'aia m-am trezit cu precizari! Acu', ce sa zic, oi fi fost eu mai ratutita cand am citit prima data articolul ca nici cand mi-a aparut identitatea de "anonim" n-am observat!
    In orice caz, comentariile mele nu au avut nicio urma de rea intentie sau dorinta de a contrazice pe cineva sau de a pune pe cineva intr-o lumina nefavorabila. Imi pare rau daca s-a inteles altfel! Pentru mine, spatiul virtual nu este unul al dezbaterilor incrancenate ci unul in care intru pentru a evada din zona problemelor cotidiene si de a schimba impresii cu persoane cu care as avea ceva afinitati.
    P.S.: Dupa data la care ai publicat raspunsurile la cele doua comment-uri ale mele, rezulta ca in momentul in care raspundeai la primul stiai deja cine este anonimul!
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu a fost vb. de parasuta in postare. Altfel nu avea rost sa scriu despre recordul cu parapanta, al sportivei germane.In putinele cuvinte care insotesc fotografiile( de obicei nu prea scriu multe pentru ca nu am talent la scris) spuneam ca nu va propun sa depasim recordul sportivei germane! :) Se mai intampla cand ne sculam dimineata sa nu ne concentram la ceea ce citim . Sincera sa fiu eu m-am gandit ca te-ai sculat cu fata la cearsaf!:) Nu m-a deranjat comentariul tau. Nu sunt experta in aeronautica si precizarile sunt binevenite. M-am intrebat totusi de ce ai comentat ca anonim. Si,da , am stiut ca esti tu dupa ce am citit al doilea comentariu !

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)