Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

miercuri, 2 aprilie 2014

Pe drumuri de munte

In weekend, Ile a fost la Targoviste. Nu avem bucuria asta prea des, dar de data asta a ramas acasa pentru doua zile. Si cum aveam cu toti  nevoie de putina relaxare, am plecat intr-o mica excursie. Directia undeva spre munte.Dupa o mica "bajbaiala" am  ajuns la Moroieni . Am facut la stanga pe un drum cat de cat bun, pana am ajuns la tabara Caprioara . In urma cu vreo 20 de ani fetele au fost in tabara aici.


Am trecut apoi peste apa Ialomitei, pe un pod ingust si am inceput  sa urcam pe un drum mai neingrijit. Am trecut cu cateva  smucituri,  peste gropile din drum si am urcat cativa km, pana la o intersectie .

  In stanga  e intrarea pe drumul forestier de pe Valea Rateiului. Pa acest drum, vreo 2km mai sus, pe partea dreapta se afla Pestera Ratei.
Drumul pe care am venit si care urca, se pare ca am ajunge in noua zona de exploatare a calcarului care ajunge la Fieni la Fabrica de ciment
Chiar in intersectie un indicator ne arata ca pe drumul din dreapta vom ajunge in taberele ,,Cerbul" si ,,Vanatorul".


 Nu riscam sa continuam drumul cu masina de teama ca mai sus nu vom mai gasi un loc de intors, asa ca am oprit aici.Am ajuns exact cand soarele se ascundea peste munti luminand versantul din fata noastra.

Timpul a trecut foarte repede.Lumina a devenit din ce in ce mai putina , iar "asistentii" pregatesc trepiedul pentru cateva fotografii. Voi avea nevoie de trepied de acum , pentru ca lumina nu mai e asa de buna si am nevoie de un timp de expunere mai mare.














































Nu puteam rata sa imortalizam momentul. Cine stie cand vom mai avea ocazia sa mergem impreuna in excursie

 Outdoor Wednesday

8 comentarii:

  1. Great outdoor captures. Beautiful sights!
    Happy ODW!

    RăspundețiȘtergere
  2. I really liked this cyber tour.
    JM Illinois
    U.S.A.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa excursie!Pacat ca nu ati mers mai departe,exact la bariera era o parcare...data viitoare mai mult curaj,drumul e bun pana mai departe,l-am tot batut in ultimii ani,cat am fost cu copii la tabere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns destul de tarziu acolo. Cam pe la ora 6 seara. Nu cunosteam locul si ...nu am vrut sa ne prinda ursii prin padure!:)) Am inteles ca putin mai sus de Vanatorul exista riscul sa dai nas in nas cu Mos Martin!

      Ștergere
  4. Eeeei,draga Ileana,ursi sunt peste tot,asta nu inseamna ca sta sa-i vedeti voi,de obicei,se feresc de om....dar eu ziceam pe sosea in sus,spre Bratei,nu spre Vanatorul.Si pacat ca n-ati luat-o chiar spre Vanatorul,ca vedeai lacul de la Dobresti,adica chiar langa tabara.Ela 2km de Cerbul.
    Uf,cand mai iesiti,luati-ne cu voi,hi,hi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Gianina, noi mergem asa rar la munte ca sigur ursii nu ar fi vrut sa rateze ocazia sa ne cunoasca!:)))). Plus de asta am plecat foarte tarziu din Targ. A fost o iesire fulger ,neprogramata. Se pare ca tu cunosti foarte bine zona . Data viitoare te iau de ghid!:)
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  5. Ai vrea tu sa va pape,dar iti faci iluzii,ha,ha.Acum am inteles...Da,desi nu-s de aici,inca din studentie tot merg pe acolo,iar in ultimii ani am fost monitor in tabare asa ca am inceput sa cunosc zona.A,plus plimbarile noastre.Cu drag!
    Multumesc!o noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)