Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

sâmbătă, 22 martie 2014

"Fiara" si puiul

Ieri, Maya a disparut pentru cateva momente din raza mea vizuala. De obicei nu face asta dar ieri curiozitatea a fost mai mare decat dorinta ei de a sta langa mine.In timp ce ma intrebam unde s-o fi dus , atentia mi-a fost atrasa de niste croncaneli teribile. Si ce sa vezi! Un pui de cioara cazut din pom se certa cu Maya in spatele unui copac!:)























 Pesemne puiul nu a fost cuminte si a cazut din cuibul aflat in copac. A incercat sa zboare dar nu a reusit, iar croncanitul lui a atras o multime de ciori care au inceput sa zboare, in cerc, deasupra locului in care se afla puiul. Nu stiu daca va rezista. De altfel sunt o multime de pui cazuti din cuiburi, desi am observat ca, in cursul zilei , fiecare cuib e pazit de cate un exempalar matur. Este impresionant cate lucruri  se petrec intr-o familie de ciori! :)  Cred ca fiecare are sarcina bine stabilita. Poate voi reveni cu cateva observatii alta data .









 Putin mai departe se afla un alt pui, dar asta din pacate era deja mort. Tot Maya l-a descoperit! La studiat cateva clipe mirosindu-l de la coada la cap si intrebandu-se pesemne de ce asta e asa de tacut , apoi s-a indepartat si si-a vazut de drum.




 Camera-Critters,  Saturday's CrittersShadow Shot Sunday,

20 de comentarii:

  1. Wonderful sequence of shots of the moment.

    RăspundețiȘtergere
  2. an interesting connection between critters!!

    RăspundețiȘtergere
  3. your pup is cute! sorry about the young crows, though.

    RăspundețiȘtergere
  4. I hope the crows don't have a disease. Cute puppy!
    (ツ) from Cottage Country Ontario , ON, Canada!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce catelusa simpatica ai, e normal sa fie curioasa, au iesit niste poze foarte interesante!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh how sad. I wonder what is killing them?

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii, am auzit ca la unele specii de pasari, daca ies doi pui din oua, unul dintre ei il arunca din cuib pe celalat pentru ca el, ramas singur, sa se poata dezvolta in voie.
    Cu ani in urma am avut pe grilajul geamului de la bucatarie un cuib de porumbei salbatici. Din bucatarie urmaream totul ca la televizor: construirea cuibului, depunerea oualor si porumbita stand nemiscata pe cuib zile la rand ca sa le cloceasca. Dupa ce au iesit cei doi pui, ii urmaream si pe acestia cum cresc si se dezvolta de la o zi la alta. Intr-o zi, insa, in cuib mai era doar un pui! L-am cautat in zadar si eu si vecinul de deasupra mea (care urmarea, la randul lui, cuibul de al el de la geam :-)), printre toate plantele din gradina, n-am mai dat de el! (probabil ca una dintre pisicile de la bloc a avut un pranz bun in ziua aceea :-().
    Cred a a fost ghinionistul care a pirdut lupta pentru existenta, in favoarea fratelui sau mai puternic.
    Poate ca ceva asemanator se intampla si la ciori, cine stie ...
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. So sad to see the misfortune of the young crows. I hope the one survives.
    Maya is so cute and curious.

    RăspundețiȘtergere
  9. It is hard to say why the baby was out of the nest, but if the nest is reachable you can put him back in. Birds do not have a good sense of smell and it is a myth that they won't care for the babies if they smell like humans. The other option is to make a nest out of a basket on another branch and put thre baby in it. The chances are very good that the parents will care for it. This is sad ... there is a lot of death in nature. I guess we need to accept it as part of life. Nice post.

    Andrea @ From The Sol

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow ~ Amazing shots of amazing bird and dog behaviors ~ Happy Weekend ~ xxx

    artmusedog and carol
    a creativeharbor.com

    RăspundețiȘtergere
  11. I am gussing that falling from the nest killed the one bird.. Maya is a cute doggie.. Cute photos. Thank you for linking up with Saturday's Critters.. Have a happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  12. In my world, baby crows don't seem to manage to fly too well when they first leave the nest. I have seen a few babies that struggle. Not sure why. Too heavy? Wings are big and hard to manage? These are such lovely photos of your Maya investigating.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)