Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

marți, 18 martie 2014

Crenguta de plop

Primavara isi intra in drepturi pe pe zi ce ne apropiem de echinoctiul de primavara. Pomii au inceput sa inverzeasca . Pentru azi m-am oprit la o crenguta de plop plina de muguri.
 Mugurii de plop pot fi  folositi in scopuri medicinale sau cosmetice. Daca sunteti interesati , internetul e plin de sfaturi in acest sens. Mie mi s-au parut interesanti din punct de vedere vizual!


 Magicienii utilizau mugurii de plop in ritualuri pentru dobandirea succesului in viata si in lupte, pentru protectia contra farmecelor. Mugurii s-ar gasi sub semnul lui Zeus, cel mai slavit dintre zei, avand virtutea de a conferi oamenilor vitejie, putere si spirit de invingator.
In Irlanda, mugurii erau considerati ca simbol al vietii vesnice si se foloseau in ritualurile funerare, pentru a arata ca moartea nu era sfarsitul vietii.




















Linking to : Nature Notes


6 comentarii:

  1. Lovely buds. Such a hopeful sight.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lovely signs of spring. It is interesting to learn which plants care considered medicine. Beautiful images, enjoy your week!

    RăspundețiȘtergere
  3. I love seeing the early signs of spring in your area... Michelle from Nature Notes

    RăspundețiȘtergere
  4. Absolut superbi! Si nu sunt... "doar niste muguri", ci minuni ale naturii!

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)