Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

joi, 31 octombrie 2013

Nu-ma-uita ( forget-ne-not)

Floare de nu ma uita !
Nu-mă-uita (Myosotis) o plantă ce aparține familiei Boraginaceae cu peste 50 specii erbacee, anuale, bienale sau perene. Este întâlnită din Noua Zeelandă, până în Europa, Asia si America de Nord. Creste atât în stare spontană, cât si cultivată.
Din punct de vedere etimologic, numele florii – Nu mă uita – vine din limba franceză – Ne m’oubliez pas – care e întâlnit pentru prima dată în anul 1532, însă, ca sens, numele vine din spatiul german, unde, multi bărbati au ochii de culoare albastră, iar femeile purtau la piept aceste flori, ca mod de a-si aminti de iubitii lor.



Floral Friday Fotos 

6 comentarii:

  1. Imi plac floricele acestea mici si albastre! Auzisem de myosotis mar nu am stiut ca despre floarea de nu-ma-uita este vorba

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit floricica asta in parc ! E mica mica si albastra . Nu prea am avut lumina cum trebuie ca era la umbra . Poate reusesc sa fac o fotografie mai luminoasa alta data ! :) Asa se cheama ..floare de nu ma uita . Am facut un colier din margele , cadou pentru fiica mea, pe care l-am : botezat cu numele acestei flori!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare frumoasa. :)
    Eu inca n-am gasit decat din cele mai rustice...cele care infloresc primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Targoviste au fost toata vara intr-un rond de flori din fata primariei. Ce este interesant, e faptul ca, in afara de faptul ca era un strat albastru, nu am observat frumusetea lor. Am observat asta cand am gasit una razleata printre panselute!

      Ștergere
  4. Sweet little flowers! I love gorget-me-nots.

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)