Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

miercuri, 18 septembrie 2013

MITROPOLIA

Mitropolia din Targoviste a fost unul dintre cele mai impresionante edificii religioase ridicate in Tara Romaneasca in Evul Mediu.
Constructia a fost inceput in timpul domniei lui Radu cel Mare (1495-1505) si finalizata de catre Neagoe Basarab in anul 1520.
Biserica a fost daramata in anul 1889 si inlocuita cu actuala cladire, care insa nu se apropie de proportiile vechiului lacas de cult.
Constructia noii biserici a durat mai bine de patru decenii, slujba de sfintire fiind realizata de patriarhul Miron Cristea, in anul 1933.
Parcul Mitropoliei mai pastreaza si azi ruinele chiliilor in care a functionat in vremea lui Matei Basarab "schola graeca et latina". Acesta este situat in centrul orasului. Aici gasim bustul Smarandei Gheorghiu - Maica Smara si bustul lui Tudor Vladimirescu.
Un episod intunecat este reprezentat de uciderea miseleasca a lui Tudor Vladimirescu chiar in incinta Mitropoliei.
In spatele Mitropoliei se gasesc ruinele unui presupus tunel ce lega Mitropolia de Turnul Chindiei.










































2 comentarii:

  1. Am si eu multe imagini cu Mitropolia.De 5-6 ani o tot pozez.E in centrul orasului si la prorpriu si la figurat.Frumoasa asezare a fotografiilor tale,din mai multe parti.Azi am vrut sa merg in parc,dar...n-am gasit pe cineva disponibil.Telefonul meu e 0722 464 371.Nu e un secret si poti intra daca vrei sa afli mai multe despre mine pe : http://www.ffllooaarreeaa.blogspot.ro/.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitropolia e reprezentativa nu numai pentru orasul nostru . E multa istorie intre zidurile ei .Eu petrec multa vreme in parcul mitropoliei mai ales dupa amiaza , cu Maya , pe care poate ai cunoscut-o prin intermediul acestui blog. Am vizitat si blogul tau. Banuiesc ca fetita e nepotica ta. Frumos copil.

      Ștergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)