Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

joi, 9 octombrie 2014

Amintiri despre Zdreanta








 Mergand spre Valea Ialomitei la cateva zeci de metri de Parcul Chindiei, am gasit aceasta poarta de acces in Gradina Zoologica. Pare nefolosita sau poate ca este folosita mai rar . Dincolo de poarta se afla o constructie unde sunt adusi cainii vagabonzi . De locul acesta ma leaga amintiri destul de neplacute. In urma cu mai multi ani( pe atunci inca lucram la Swarco-Vicas) toti cainii din fabrica au fost luati de hingheri si adusi in acest loc. Printre ei se afla un caine, Zdreanta, pe care eu il indragisem foarte mult. Imi amintesc ca intr-o iarna l-am gasit aproape inghetat culcat in zapada in fata biroului meu. I-am facut masaj pentru a-i pune sangele in miscare apoi l-am infasurat intr-o vesta. A supravietuit acelei ierni foarte geroase. Din pacate in primavara l-au luat hingherii intr-o noapte, alaturi de ceilalti caini. In intentia de a-l recupera am facut o vizita la gradina zoologica. L-am gasit intr-o stare jalnica. L-am strigat. A venit incet si s-a ridicat pe gard vrand parca sa ma salute. L-am mangaiat pe cap. Avea ochii foarte tristi. A plecat apoi la fel de incet cum venise si s-a culcat cu spatele la mine. A refuzat sa manance , desi era un mancacios . Nu am reusit sa-l scot de acolo. Cred ca in final a fost eutanasiat alaturi de ceilalti caini sau.... asa cum zicea o colega o fi devenit hrana pentru leii din Gradina Zoologica. de fiecare data cand trec prin acest loc imi amintesc de Zdreanta!
Good Fences

7 comentarii:

  1. well, it is a lovely gate but terrible memories. how very sad!

    RăspundețiȘtergere
  2. I like the gate very much. It's a nice design. However it was very sad to hear the story about the dogs and the one you loved. That is horrible that they would treat them in such a manner.

    RăspundețiȘtergere
  3. What a sad story for you and the dog.. The gate is pretty. Wishing you a happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  4. OMG; very sad story! But the gate is lovely;
    Sending Lots of Love and Hugs from Japan, xoxo Miyako*

    RăspundețiȘtergere

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)